informatie

 

 Philip Frinks werd in 1944 in Den Helder geboren en tekent al vanaf zijn prillejeugd. De tekenlessen op de middelbare school hebben veel invloed gehad op zijn interesse voor diverse technieken. Zijn tekenleraar wist hem vooral enthousiast te maken voor de aquareltechniek. Nog steeds is dit een techniek, die hij met heel veel plezier toepast.  Maar ook werkt hij met olieverf en gouache. Met acrylverf ontstaan meer abstracte werkstukken. Structuren worden dan verkregen door zand, fijne steentjes, karton en verbandgaas in de verf aan te brengen. Als veertienjarige werd hij adspirant lid van de Noorder Kunstkring te Den Helder, een vereniging van amateur beeldende kunstenaars. Op zestienjarige leeftijd exposeerde hij zijn eerste aquarel tijdens een groepstentoonstelling met deze vereniging.

Na de middelbare school en een kantoorbaan werd hij na zijn militaire diensttijd leraar tekenen en handenarbeid in het voortgezet onderwijs. Dat heeft hij met veel plezier van 1968 tot zijn prepensioen in 2001 gedaan.

Hij heeft meegedaan aan diverse groepstentoonstellingen in o.a. Bussum, Oosterland, Winkel, Hoorn, Alkmaar, Koudum en Den Helder en heeft solo exposities gehad in Schagen, Schagerbrug, Winkel, Julianadorp en Den Burg (Texel).

 

 email:  fri-art@quicknet.nl